Page content

article content

LinkedIn Start met Live Video

Microsoft, de eigenaar van LinkedIn, heeft aangekondigd LinkedIn Live te lanceren. Dit gaat gebruikers instaat stellen live video’s uit te zenden naar zowel een geselecteerde groep en ook naar al je connecties.

Momenteel wordt er alleen in de US geëxperimenteerd met LinkedIn Live. Een groep van gekwalificeerde gebruikers is benaderd door LinkedIn om te testen in de bèta-fase.

Dat LinkedIn deze stap zet is geen verassing, video is namelijk één van de snelst groeiende content vormen op dit sociale platform voor professionals. Andere sociale media kanalen zoals YouTube, Facebook en Instagram zijn natuurlijk al een tijd bezig met live video’s, daarmee lijkt het dat LinkedIn wel erg laat is.

LinkedIn start met een live video functionaliteit

LinkedIn Live video voorbeeld

Maar beter laat dan nooit, live video content op LinkedIn zal er namelijk niet hetzelfde uitgaan zien als dat op andere platformen.

Wanneer LinkedIn Live exact beschikbaar wordt voor alle gebruikers is nog onduidelijk!

 

Maar wat is het doel van LinkedIn Live?

Het doel van LinkedIn Live is in eerste instantie om je content te laten zien die je al eerder ziet in je newsfeed. Hier valt vaak onder: conferenties, product lanceringen, and ook Live Q&A’s met experts en influencer.

En waarom nu deze stap, de director of product management van LinkedIn zegt er het volgende over in Techcrunch: “Video is the fastest growing format on our platform right now, and the one most likely to get people talking,”

 

Gebruik jij al video op LinkedIn?

De kans is groot dat je dat nog niet doet, en daar heb je vast een goede reden voor: het is eng om voor de camera te staan, het is niet van jouw tijd om dit te doen of je bent te druk.

Toch raad ik je aan om er nog is goed over na te denken.

Video werkt op dit moment erg goed, het gemiddelde betrokkenheid percentage is maar liefst drie keer zo hoog als op tekst posts. Daarnaast blijkt uit onderzoek blijkt dat bedrijven met video hun merk 46% sneller opbouwen.

En de video’s hoeven helemaal niet professioneel te zijn opgenomen, een smart phone is goed genoeg.
Meer zien wat ik vind van LinkedIn Live video, kijk de video hieronder!

Wil jij een LinkedIn Profiel dat leads genereert? Klik dan hier om onze Gratis LinkedIn Profiel Handleiding te downloaden

LinkedIn profiel handleiding

LinkedIn profiel handleiding

Comment Section

0 reacties op “LinkedIn Start met Live Video

Plaats een reactie


*