Page content

Wat is Sales Navigator?

Sales Navigator is een betaalde functie van LinkedIn en kost momenteel €59.99/maand.

Door middel van de Sales Navigator heb je toegang tot alle profielen op LinkedIn en kan je gericht opzoek gaan naar accounts en leads.

Accounts zijn de bedrijven waar jij meer over zou willen weten, leads zijn de personen waar jij graag mee in contact zou willen komen. In de Sales Navigator krijg jij de kans om te zoeken naar het bedrijf of de persoon waar jij naar op zoek bent, dit doe je voor vele verschillende filters toe te passen.

Je kunt zien hoe lang jouw resultaten al werkzaam zijn in hun bedrijf, wie de gemeenschappelijke connecties zijn en of ze actief zijn op LinkedIn. Je kan kiezen om accounts of leads te volgen, worden de door hen geplaatste berichten in een aparte tijdlijn weergegeven, waardoor deze beter opvallen dan in je gewone tijdlijn. Je hoeft hiervoor geen connectie met deze persoon te hebben gemaakt.

Je moet minimaal de onderstaande vragen kunnen beantwoorden om het maximale uit Sales Navigator te kunnen halen.

  1. In welke industrie of bedrijfstak werken de personen die zoekt?
  2. Waar woont deze persoon (land, stad, postcode)?
  3. Wat is zijn of haar functie, dus ‘job title’?
  4. Wat is zijn of haar senioriteit binnen het bedrijf? Is het de eigenaar, of iemand in het middenmanagement waar je mee in contact wilt komen?
  5. Welke relevante keywords zouden in het profiel kunnen staan wat zijn of haar taak omschrijft?
  6. Hoeveel personen werken bij het bedrijf van je ideale klant?

Voorbeeld van Sales Navigator

Stel je bent een personal coach voor partners bij advocatenkantoren. En je werkt voornamelijk in Amsterdam met partners van zowel grote als kleine advocatenkantoren.

Voorbeeld Sales Navigator

In de afbeelding zie je dat 1.461 profielen die voldoen aan mijn zoektermen. Vergeet niet link boven ‘Save search’ te klikken zodat je later je zoekresultaten kan terugvinden.

Let op: Sales Navigator laat maximaal 1.000 zoekresultaten zien. Door je zoekopdracht op te splitsen door gebruik te maken van de filter kan je toch toegang krijgen tot alle resultaten.

Team versie Sales Navigator

Daarnaast bestaat er niet alleen een individuele versie, maar ook een ‘Team’-versie, waarin je gebruikt kunt maken van het netwerk van iemand uit je team. Dit hoeft niet per se een eerstegraads connectie van je te zijn, dit kan zelfs buiten de derde graad. Binnen dit team kun je resultaten met elkaar delen of andere informatie welke interessant is voor het team en jouw doelgroep. Ook kan je sales Navigator integreren met je CRM!

Comment Section

0 reacties op “Wat is Sales Navigator?

Plaats een reactie


*